Einde Final Fantasy 7 remake uitgelegd - IGN (2023)

Waarschuwing: volledige spoilers volgen voor Final Fantasy 7 Remake en de originele game.
Het einde van Final Fantasy 7 Remake is onverwacht, een beetje verwarrend en heel erg meta. Als je net de aftiteling hebt gezien en nog steeds aan het bijkomen bent van de onthullingen en veranderingen, dan sta je er niet alleen voor. En als je merkt dat je niet weet wat er in Gaia aan de hand is, dan ben je precies op de juiste plek: we zijn hier om de onbeantwoorde vragen uit de finale uit te leggen. In ieder geval zo goed als we kunnen. Hebben we al gezegd dat het verwarrend is?

Wie is de SOLDAAT met zwart haar?

De grootste onbeantwoorde vraag in Final Fantasy 7 Remake is de identiteit van de donkerharige SOLDIER die in de laatste tussenfilmpjes verschijnt. Hoewel de game zijn naam niet eens onthult (tenzij je de ondertitels hebt ingeschakeld), is dit Zack Fair, een belangrijk personage uit het verleden van Cloud.

Als je nog nooit de originele Final Fantasy 7 hebt gespeeld, zal het uiterlijk van Zack ongetwijfeld ongelooflijk verwarrend zijn, omdat er geen context wordt gegeven waarom hij belangrijk is. De cliffnotes zijn dat Cloud en Zack allebei voor Shinra werkten en ooit op een grote missie waren met Sephiroth in Cloud's geboorteplaats Nibelheim. Oh, en hij is ook de ex-vriend van Aerith.

In het originele spel is Zack dood. Heel dood. De missie in Nibelheim had tot gevolg dat Sephiroth zijn ware aard leerde kennen als een wetenschappelijk experiment, en in zijn woede brandde hij de stad tot de grond af. Cloud en Zack slaagden erin hem tegen te houden, maar vielen allebei flauw na het gevecht. Ze werden vervolgens meegenomen door professor Hojo en geëxperimenteerd als onderdeel van een project dat bekend staat als Jenova Reunion, een poging om een ​​buitenaards wezen te herstellen dat werd gebruikt om Sephiroth te creëren. Dat is het grove dat je zag in het hoofdkwartier van Shinra, en het bedrijf gelooft dat dit de sleutel is tot het ontdekken van het Beloofde Land van de Ouden.

Hojo's experimenten leverden een groep mensen op die doordrenkt waren met Jenova's cellen, en elk was getatoeëerd met een nummer. De man met de kap die naast Cloud en Tifa woont, is een van Hojo's slachtoffers. Vanwege zijn band met de cellen erin, kon Sephiroth ze als poppen besturen; we zien dit in Remake wanneer hij een van deze mislukte zogenaamde "Sephiroth-klonen" dwingt om president Shinra te vermoorden.

Einde Final Fantasy 7 remake uitgelegd - IGN (1)
Zack slaagde er uiteindelijk in om aan Hojo te ontsnappen en sleepte een zwaar door Mako vergiftigde Cloud met zich mee. Hij reisde naar Midgar in de hoop een nieuw leven op te bouwen, maar werd tegengehouden door een groep Shinra-soldaten die hem op brute wijze executeerden. Nauwelijks bij bewustzijn nam Cloud Zack's wapen - het Buster Sword - van zijn lichaam en voltooide de reis naar Midgar alleen.

In de finale van Final Fantasy 7 Remake zien we dat Zack zijn gevecht met de Shinra-bewakers overleeft. Veel van zijn optreden hier is eigenlijk een shot-voor-shot remake van het einde van Crisis Core, de PSP-prequel van FF7 waarin Zack de hoofdrol speelt. Maar in plaats van dood neer te vallen, pakt hij Cloud op en vervolgt zijn reis naar Midgar zoals gepland.

Dus Zack leeft... nou ja, min of meer. In deze scène zien we een snackzak die in de wind waait en net langzaam genoeg langs de camera passeert om een ​​duidelijk beeld te geven van de mascotte die erop is gedrukt: een hond met een groene hoed. Deze mascotte wordt vaak gezien via Midgar, hoewel deze versie ervan anders is. In plaats van dat de normale beagle een helm draagt, is dit een borderterriër met een pet op. Dit suggereert dat er eigenlijk twee tijdlijnen zijn; een realiteit waar Zack sterft, en een waar hij leeft.

Terwijl Zack de Shinra-soldaten bevecht, kunnen we Midgar duidelijk zien omringd door een zwerm van de gemaskerde geesten die bekend staan ​​als Whispers, wat suggereert dat de acties van Cloud in de 'prime'-tijdlijn door realiteiten kabbelen. Aerith beschrijft het moment als 'Destiny's crossroads', wat suggereert dat de tijdlijn van Zack het kruisende pad is. Die oversteek wordt verder gesuggereerd wanneer Aerith en Zack dezelfde locatie passeren in hun respectievelijke tijdlijnen, aangezien ze elkaar lijken te voelen.

Wat zijn de fluisteringen?

Tijdens Final Fantasy 7 Remake komt het gezelschap regelmatig geesten met een kap tegen waarvan uiteindelijk wordt onthuld dat het de Whispers zijn. Red XIII beschrijft ze als "Arbiters of Fate", en legt uit dat hun enige doel is ervoor te zorgen dat Destiny volgens plan verloopt.

Aangezien ze er direct verantwoordelijk voor zijn dat bepaalde situaties zich afspelen, zoals wanneer ze Barret herstellen nadat hij door Sephiroth is vermoord, en flashforwards die door hen worden getoond belangrijke gebeurtenissen later in het originele verhaal weergeven, is het duidelijk dat de Whispers er zijn om de gebeurtenissen van de tijdlijn van de vorige game op schema. Een lot dat Sephiroth uiteindelijk zal verslaan.

Einde Final Fantasy 7 remake uitgelegd - IGN (2)
Waar het ingewikkelder wordt, is in hoofdstuk 18, wanneer Sephiroth het gezelschap uitnodigt om tegen het lot te vechten. Aangezien het lot de planeet tot nu toe heeft gedoemd om door Shinra te worden leeggemaakt, is het gemakkelijk in te zien waarom Cloud en het team zich van dat pad zouden willen bevrijden. Door zich los te maken van het lot, wordt Sephiroth echter ook vrijgemaakt om zijn plan te laten slagen.

Het voorlaatste baasgevecht is tegen de Whisper Harbinger, samen met zijn drie kleinere luitenants: Rubrum, Viridi en Croceo. Het gebruik van de Assess-vaardigheid op deze kleinere Whispers onthult dat ze elk “een entiteit zijn uit een toekomstige tijdlijn die zich in het heden heeft gemanifesteerd. Het vecht om de toekomst te beschermen die er vorm aan heeft gegeven.” Op basis van hun wapens - een zwaard, een pistool en blote vuisten - kan worden geïnterpreteerd dat dit toekomstige versies zijn van Cloud, Barret en Tifa die tegen hun vroegere zelf vechten om te proberen het lot op het goede spoor te houden.

Het feit dat ze door de speler worden verslagen, betekent dat de toekomst nu onzeker is en dat gebeurtenissen in toekomstige afleveringen niet hoeven te voldoen aan het verhaal van het originele spel. Op die manier zijn de Whispers in wezen een geweldig groot meta-narratief apparaat dat door Square Enix wordt gebruikt om te zeggen "dingen gaan niet zoals je denkt dat ze zullen gaan."

Wie is Sephiroth en waarom wil hij de planeet vernietigen?

Sephiroth verschijnt vaak tijdens Final Fantasy 7 Remake, maar tenzij je een praktische kennis hebt van wie hij is door het originele spel te spelen, kan het moeilijk zijn om precies te begrijpen wat hij wil. Tegen het einde van het spel staat vast dat hij een Shinra-oorlogsheld is die de planeet wil vernietigen, maar zijn motivaties zijn erg onduidelijk. Waarom vechten we tegen deze kerel?

Simpel gezegd, het is omdat Sephiroth een god wil worden, en een deel van zijn plan om dat te bereiken omvat het vinden en exploiteren van het Beloofde Land, een legendarische plek die ooit de thuisbasis was van de voorouders van Aerith, de Ancients.

Voor een wat meer spoiler-zware conext, is Sephiroth van plan goddelijke kracht te genereren door de Levensstroom te absorberen; een spirituele kracht binnen de planeet die effectief werkt als de witte bloedcellen van de wereld. Sephiroth is van plan een gebeurtenis op uitstervingsniveau te creëren door een meteoor op de planeet te laten botsen, zoals te zien is in een van de flashforwards van de Whispers. Door op het impactpunt te gaan staan, kan hij de Levensstroom absorberen en almachtig worden. Sephiroth gelooft dat het Beloofde Land het ideale punt is om dit allemaal te laten gebeuren.

Einde Final Fantasy 7 remake uitgelegd - IGN (3)
Waar Remake de zaken nog ingewikkelder maakt, is door te onthullen dat Sephiroth blijkbaar weet dat zijn plannen voor goddelijkheid gedoemd zijn te mislukken. Hoe hij dit weet, is niet onthuld, maar gezien de niveaus van meta waarop de finale werkt, kan het zijn dat deze Sephiroth eigenlijk uit de tijdlijn van de originele game komt en dat Remake zijn eigen continuïteit heeft. Door deze nieuwe tijdlijn binnen te dringen, heeft Sephiroth de kans om Cloud te dwarsbomen en ervoor te zorgen dat zijn plan wordt uitgevoerd.

Als alternatief kan dit de Sephiroth van de Remake-continuïteit zijn die op de hoogte is gebracht van het falen van de originele Sephiroth, of het kan ook een ... Nou, je snapt het wel. Met wat we krijgen, is het onmogelijk om zeker te weten wat de deal van Sephiroth is. Een voor het vervolg, denk ik.

Oh, en wat betreft wanneer Sephiroth Cloud verlaat aan de rand van de schepping, bewerend dat hij nog zeven seconden over heeft voor het einde? Eerlijk gezegd is het moeilijk te begrijpen als zelfs de schrijvers weten wat dat betekent. Een andere cryptische cliffhanger moet in toekomstige games worden aangepakt.

Final Fantasy 7 Remake: meer dan 100 screenshots

Wat is de onbekende reis?

In de allerlaatste scène van Remake staan ​​de woorden 'The unknown journey will continue'. Dit suggereert dat wat ons te wachten staat onbekend zal zijn voor zelfs degenen die het originele verhaal van binnen en van buiten kennen. Met de vernietiging van de Arbiter of Fate kan er van alles gebeuren.

Als Sephiroth nog steeds van plan is een god te worden volgens hetzelfde schema, is de kans groot dat de reis ons verder zal brengen naar de Tempel van de Ouden, waar hij de Materia zal verkrijgen die van vitaal belang is voor zijn achtervolging. De kans is echter groot dat de gebeurtenissen zich op een andere manier afspelen dan u zich herinnert, vooral met de onthulling dat er meerdere realiteiten zijn. Zullen deze elkaar kruisen in het vervolg? En hoe zal Zack erbij betrokken raken? De tijd zal het leren.

Matt Purslow is de Britse nieuws- en entertainmentschrijver van IGN. Je kunt hem volgenTwitteren.

FAQs

What is Lightning weak to Final Fantasy 7 Remake? ›

Lightning – Weak to Wind.

What is the best materia in Final Fantasy 7 Remake? ›

Final Fantasy 7 Remake: The 12 Most Important Materia Pairings
  1. 1 Magnify + Any Offensive Spell And MP Absorb + Any Offensive Spell.
  2. 2 Warding + Binding. ...
  3. 3 Synergy + Any Offensive Spell And HP Absorb + Any Offensive Spell. ...
  4. 4 Deadly Dodge + HP Absorb. ...
  5. 5 Poison + Warding. ...
  6. 6 Elemental Materia + Any Offensive Spell. ...
Jun 29, 2023

Is Final Fantasy 7 Remake inappropriate? ›

Advice for consumers. This game has been rated PEGI 16 for depictions of realistic looking violence towards human-like characters. Not suitable for persons under 16 years of age.

Why is Final Fantasy 7 Remake bad? ›

The biggest issue is that the story really doesn't go anywhere, it is just a setup. The Midgar section in the original FF7 was around 3 - 4 hours long only, there is not much story there, just a set up. Square Enix took that and turned it into a fun 30+ hour game.

What element is weak against Lightning? ›

Water. Water is the opposing element of lightning. Water has three tiers of basic spells: Water, Watera, and Waterga. The spell and status effect NulTide protects the unit from water-elemental attacks.

How to get 7777 hp in ff7? ›

An easy way to get to 7,777 HP is in the battle against Emerald Weapon; Emerald Weapon's Aire Tam Storm deals 1,111 damage per equipped Materia; a character with 9,999 HP needs to take 2,222 damage to get to 7,777, which is achieved from Aire Tam Storm by equipping two Materia on said character.

What Materia is best for Cloud? ›

If you want Cloud to be your front line fighter, capable of dishing out good damage while also casting magic here and there, you can't go wrong with the Buster Sword. Recommended Materia: Fire, Ice, Lightning - Any elemental spell materia is a good fit here in order to cover weaknesses.

Is enemy skill the best Materia? ›

One of the best materias to find is the Enemy Skill materia. This materia will allow you to copy and mimic different enemies' attacks, then use those attacks against other foes. Additionally, finding all of the attacks for the Enemy Skill materia will unlock the Master of Mimicry trophy.

Can you romance anyone in Final Fantasy 7 Remake? ›

The original Final Fantasy 7 did not allow players to directly pursue their party members or other NPCs in a romantic relationship. The remake also sports the same stance on romancing party members or anybody in the game: You can't.

Is Final Fantasy 7 censored? ›

Final Fantasy VII is a Japanese RPG video game that was developed by Square and published by Square and Sony Computer Entertainment. The video game was released on January 31, 1997. Before the video game was released strong language was uncensored, but before the game shipped it was censored.

Is there romance in Final Fantasy 7 Remake? ›

It's extremely story-heavy, and while there are romantic moments between Cloud and Jessie, Tifa and Aerith (as well as some side characters), it's all very much predetermined. There is no choice in who Cloud romances, and the story plays out as is written.

Is Final Fantasy 7 Remake beginner friendly? ›

While the story in Final Fantasy 7 Remake can be a bit confusing at times if you haven't played the original, it remains one of the easier games to get into.

Was Final Fantasy 7 Remake a success? ›

Final Fantasy VII Remake became one of the fastest-selling PlayStation 4 games, selling more than 3.5 million copies within three days and over five million by August 2020. An enhanced version with an extra side-story, Final Fantasy VII Remake Intergrade, was released for the PlayStation 5 and Windows in 2021.

Is Sephiroth evil in FF7 remake? ›

He is the main antagonist in Final Fantasy VII, but he is not evil simply just to be evil. He is more than just rage and destruction. His origins have lead him to this point. Sephiroth's story begins long ago, far before the beginning of the game.

Is Lightning elemental damage? ›

Lightning Damage is a type of Elemental Damage dealt by both players and enemies alike. Lightning Damage is often effective against heavily armored enemies, dragons and other draconic or serpentine creatures.

What is the elemental weakness in FF7 Remake? ›

Humans are weak to Fire. Machines / Robots are weak to Lightning. Monsters are weak to Ice. Flying Enemies are weak to Wind.

What is Bahamut weakness Final Fantasy 7? ›

Unlike your previous VR summon fights, Bahamut doesn't have a specific elemental weakness, so any attack spell will do. Fill your mage's remaining Materia slots with stat boosters like MP Up, Magic Up, and HP Up. Your other two party members should be Tifa and Cloud, acting as your main attackers.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 02/12/2023

Views: 5887

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.